22 december 2014

Snöbollskakor


Fina och goda kakor med smak av choklad och kardemumma, som ser härligt snöiga ut! Använde mig av Leilas recept; http://www.recept.nu/leila-lindholm/kakor/choklad/leilas-chocolate-crackles--snoiga-kakor-/.



100 gram choklad (70%)
60 gram smör
1½ dl muscavadosocker
1 ägg
½ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
120 gram vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
Nypa salt
1/4 dl mjölk

Strösocker och florsocker till rullning

Smält chokladen och låt svalna lite.
Vispa smör och muscavadosocker krämigt.
Vispa ner ägget, vaniljsockret och kardemumman.
Häll ner den smälta chokladen och vispa i den försiktigt.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt, och vänd sedan ner det i smeten.
Blanda till sist i mjölken.
Lägg den kladdiga degen i plastfolie och låt ligga kallt minst en timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Väg upp bitar á 15 gram och rulla dem till bollar.
Rulla dem först i strösocker och sedan i riktigt med florsocker.
Lägg på plåt och platta till lite.
Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter, ytan ska bli krackelerad.