8 december 2016

Vaniljfudge med vit choklad


Underbart god fudge som fullkomligt smälter i munnen. Den går att variera i all oändlighet, precis som kolor, och jag kommer nog koka några fler varianter till jul.





500 gram vispgrädde
400 gram strösocker
280 gram ljus sirap
1 vaniljstång
300 gram vit choklad
75 gram smör

Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20x30 cm.
Väg upp vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull.
Dela och skrapa ur en vaniljstång och lägg både frön och skidor i kastrullen.
Koka upp, och låt sedan bubbla långsamt till 120 grader.
Väg under tiden upp chokladen och smöret. 
Hacka chokladen grovt och skär smöret i kuber.
När smeten har rätt temperatur, ta kastrullen av plattan och blanda i chokladen och smöret till en jämn smet.
Häll smeten i formen och ställ kallt för att stelna.
Skär upp i lagom stora bitar.


Ha en fin torsdag! 🎅🎄💝