16 februari 2017

Havreflarn


Jag har tidigare tyckt att de här kakorna är lite trista, men de är ju faktiskt helt underbara med sin knäckighet. I mitt recept är det lite mer havregryn så att kakorna blit lite extra sega, och vaniljsocker för extra god smak. 





75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och häll ner tillsammans med resterande ingredienser i kastrullen.
Blanda väl.
Klicka ut smeten glest med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper, ungefär en tesked till varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter tills kanterna är gyllene.
Låt svalna någon minut innan du eventuellt böjer kakorna.